Pasta pistacjowa – którą wybrać i jak stosować?

0
1962
pasta pistacjowa

Pasty pistacjowe, tak jak każde pasty z orzechów, powinny być pozyskiwane z naturalnych składników i składać się w stu procentach z pistacji. Producent musi zadbać o odpowiednią jakość, konsystencję, smak i wygląd opakowania pasty. Klientów przyciąga także kusząca, niezawyżona cena, dzięki czemu będą mogli stale wracać do tego produktu i cieszyć się jego smakiem. Wybieranie pasty powinno odbywać się pod kątem dobrego, wysoko jakościowego składu, który w Pi-Nuts posiadamy w naszej bogatej ofercie. Spełniamy wszystkie kryteria smacznej i zdrowej pasty pistacjowej. Nasz produkt nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku – jest w pełni naturalny. W składzie nie znajdziesz też emulgatorów ani cukru. Pasta pistacjowa jest przeznaczona do konsumowania także przez wegan oraz osoby chore na celiakię (nietolerancję glutenu). Ponadto w naszym sklepie możesz zamówić pastę pistacjową 100% przez internet i cieszyć się jej smakiem w przeciągu dwóch dni roboczych! 

JAK STOSOWAĆ PASTĘ PISTACJOWĄ?

Ze względu na swoje walory odżywcze, można używać jej w każdym wariancie. Pasta obfituje w białko, zdrowe tłuszcze i błonnik, a także minerały i witaminy takie jak żelazo, wapń, magnez czy witaminy C i B, dzięki czemu w połączeniu z innymi produktami będzie stanowić pełnowartościowy posiłek czy przekąskę. O pistacji mówi się jako o pożywieniu antyoksydacyjnym, inaczej odmładzającym i regenerującym komórki naszego ciała. Wpływa korzystnie na obniżenie cholesterolu, a poprzez niski indeks glikemiczny może być także z powodzeniem jedzona przez chorych na cukrzycę. Przez zawartość luteiny działa dobrze na wzrok, a przez błonnik wspomaga procesy trawienne.

W skrócie – pasta pistacjowa to źródło zdrowia i wspaniałego smaku. Będzie komponować się wspaniale na słodko, na przykład w połączeniu z kremem śmietanowym w torcie, owsianką orzechowo-owocową lub z lodami. Jedyne ograniczenie to nasza wyobraźnia! Pastą można posmarować nawet naleśniki czy grzanki, a także stworzyć niecodzienną, wykwintną polewę na babeczki. Znany ze swojego dualnego charakteru, smak pistacji sprawdzi się świetnie także w kompozycji słonej.

Z naszej pasty, którą udostępniamy tu: https://sklep.pi-nuts.eu/ wyczarować można marynaty do mięsa, sosy sałatkowe, słone przekąski takie jak dip do warzyw i chipsów, albo wytrawne wykończenie makaronów i zapiekanek. Poprzez dodanie soli i przełamujących aromat przypraw takich jak rozmaryn czy czosnek, uzyskuje się niepowtarzalne doznanie dla podniebienia. Pastą pistacjową można raczyć się na co dzień, jeść na śniadanie, obiad, kolację, a także zaskakiwać gości na mniejszych i większych przyjęciach. 

Przeczytaj jeszcze: http://mydietetycy.pl/smacznie-z-pi-nuts/